Garcima Lyonnaise Traktörpanna Kolstål 28 cm
Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnsstekpannorna.En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.
Rabatter hos Bagaren och Kocken just nu
- Julklappstips del 1
- Black Weeks med upp till 65% rabatt!
Information om Bagaren och Kocken
- Fri frakt över 500 kr
- Snabba leveranser
- 365 dagars öppet köp
- Spridit köksglädje sedan 2005
Dela med dig:
Facebook Tweeta Pin it